مقالات

نحوه تولید بالابر متحرک

نحوه تولید بالابر متحرک

نحوه تولید بالابر متحرک ، بالابر متحرک یا سیار برای نصب تجهیزات یا کارهای خدماتی در ارتفاع طراحی شده است. گاهی به آن بالابر نفر یا Man lift نیز می گویند. بالابر متحرک دارای چرخ می باشد. به همین دلیل به راحتی جابجا می شود. همچنین این نوع بالابر از امنیت بالایی برخوردار است و

به کاربران اجازه می دهد در ارتفاع های مختلف به نصب، تعمیرات، رنگ آمیزی و ... بپردازند. در ادامه با نحوه تولید بالابر متحرک آشنا می شویم. با ما همراه باشید.


نحوه تولید بالابر متحرک


1- ساخت اجزا و قطعات بالابر


پس از طراحی بالابر در واحد فنی و شبیه سازی عملکرد دستگاه و تهیه نقشه های ساخت، مواد اولیه مورد نیاز توسط واحد خرید تهیه خواهد شد.
ابتدا مواد خریداری شده طبق کارت، برش و با توجه به نوع مواد توسط برش CNC هوا یا اره نواری اتوماتیک، برشکاری انجام می شود. سپس قطعاتی که باید سوراخکاری یا قلاویزکاری شوند به بخش مربوطه ارسال می شوند. همزمان پین ها، بوش ها و قطعاتی که نیاز به تراشکاری دارند به قسمت ماشین کاری ارسال می گردند.
پس از آماده شدن قطعات، در فیکسچرهای مخصوص به تفکیک ساخت شاسی، بازوها، سبد و هندریل مونتاژ و جوشکاری شده و سپس تمیزکاری می گردند. برخی از موارد باید بر روی یکدیگر نصب شوند. برخی به صورت جداگانه جهت تکمیل فرآیند تولید به بخش سند بلاست جهت زنگ زدایی ارسال گردند.
جوشکاری بر روی بازوهای بالابر (هیدرولیک)، حساسیت بالایی دارد. به خصوص در ساخت بالابرهای بزرگ تر که باید از ایجاد پیچیدگی و تنش های ناشی از جوشکاری در قطعات جلوگیری شود. پس از اتمام عملیات جوشکاری به کمک روش های غیر مخرب از سلامت جوش، نبود ترک های کوچک و سایر عیوب اطمینان حاصل می شود.
هندریل یا حفاظ دستگاه نیز با دقت بالا خم شده تا در مراحل بعدی به راحتی قابل مونتاژ باشد. پس از آن قطعات بدنه بالابر به واحد سندبلاست و رنگ انتقال پیدا خواهند کرد.

ساخت اجزا و قطعات بالابر


2- واحد عملیات رنگ


بعد از ساخت کلیه قطعات فولادی و قبل از رنگ کاری، بر روی قطعات باید سند بلاست انجام شود. این عملیات کیفیت رنگ را به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد.
پس از سندبلاست، قطعات فولادی بالابر به صورت الکترواستاتیک رنگ آمیزی می شوند. در این نوع رنگ آمیزی، ذرات باردار شده تا پس از پاشش از چسبندگی بالایی برخوردار باشند. سپس در کوره حرارت خواهند دید.
این فرآیند باعث می شود تا شکل ظاهری و طول عمر مفید بالابر افزایش یابد. قطعاتی که از واحد رنگ آمیزی خارج می شوند، ابتدا به دقت مورد ارزیابی قرار گرفته تا از کیفیت رنگ اطمینان حاصل شود. سپس در بخش انبار قطعات آماده مونتاژ، انبارش و کد گذاری شده تا براساس برنامه تولید به بخش مونتاژ اضافه شوند.

واحد عملیات رنگ


3- خط مونتاژ


واحد مونتاژ در چند قسمت جداگانه اقدام به استفاده از قطعات مذکور می نماید. در این واحد ابتدا شاسی بالابر متحرک مونتاژ می شود. محور و چرخ ها، سیستم فرمان، جک های جانبی، الکترو موتور و ... در جای خود قرار می گیرند.
سپس بازوهای بالابر به ترتیب مونتاژ شده و پین ها در محل مناسب قرار می گیرند. در نهایت سبد بالابر (پلاتفرم) به همراه هندریل ها مونتاژ می شود. تا اینجا بدنه بالابر تکمیل شده است. اما قطعات برق و هیدرولیک نیز باید جانمایی شوند. به همین منظور به بخش هیدرولیک و برق ارسال می شوند.
خط مونتاژ از سه بخش فرعی تشکیل شده است که 10 نفر در آن مشغول به کار می باشند.

 خط مونتاژ


4- واحد هیدرولیک


بعد از اینکه کل بالابر از لحاظ استراکچر فلزی مونتاژ شد، به بخش هیدرولیک منتقل می ‌شود تا در این بخش عملیات شلنگ کشی ‌و نصب سایر قطعات و ملزومات هیدرولیکی انجام گردد. در این مرحله شیرهای هیدرولیک مانند فشار شکن بالابر، گیج فشار، مخزن روغن هیدرولیک و ... نصب می شود. قطعات هیدرولیکی باید تمیز باشند تا در کارکرد دستگاه مشکلی پیش نیاید.

واحد هیدرولیک


5- واحد برق


بعد از تکمیل مراحل بخش هیدرولیک نوبت به تکمیل برق دستگاه بالابر می ‌رسد. برق کشی دستگاه شامل کابل کشی مدارهای قدرت، فرمان و نصب تجهیزات الکترونیکی با توجه به نوع و مدل بالابرها می باشد. برق بالابرها می تواند در انواع تک فاز، 3 فاز یا بالابر باتری دار تقسیم شود.
در این مرحله، کار در بخش مونتاژ به پایان می ‌رسد. وقت آن رسیده است تا روغن هیدرولیک بالابر در مخزن ریخته شود و بالابر برای اولین بار تست گردد. پس از تست اولیه دستگاه، بالابر برای بازرسی نهایی براساس استانداردهای مشخص شده، وارد بخش کنترل کیفی می شود.


6- واحد کنترل کیفی


کنترل کیفی (QC) به دقت هرچه تمام تر انجام می گیرد. برخی از فرآیند های کنترل کیفیت بالابر متحرک مانند کیفیت جوش، رنگ، قطعات ساخته شده ... در پروسه ساخت انجام می شود. اما در واحد کنترل کیفیت، به کیفیت نهایی دستگاه بالابر پرداخته می شود.
بالابر متحرک در حقیقت یک ماشین است که تمامی اجزای آن باید به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل کنند. همچنین قطعات و اتصالات برای آخرین بار مجددا مورد بررسی قرار می گیرند. به این ترتیب افرادی که محصول را مونتاژ کرده اند، بر اساس چک لیست کنترلی که براساس مشخصات و استانداردهای الزامی تهیه شده، محصولات را کنترل می کنند. در این مرحله تنظیمات دستگاه مانند فشار شکن ها، شیر تخلیه روغن و ... نیز انجام می گیرد.
استانداردهای لازم برای تولید قطعات در خط تولید و بر اساس فیکسچرهای متعدد و مدرنی که ساخته شده است، بر روی محصولات لحاظ می شود. لذا قطعات از نظر ابعادی، مسائل جوشکاری و مونتاژ قطعات به صورت خودکار کنترل می گردند. اگر قطعه ایی معیوب باشد در همان لحظه اول ایراد آن مشخص شده و از خط تولید خارج می شود.
در صورت عدم رویت مشکل، دستگاه وارد قسمت تست اتوماتیک می شود. در این قسمت بالابر با حداکثر ظرفیت باربری به طور پیوسته به مدت دو ساعت بالا و پایین می رود تا شرایط سخت کاری شبیه سازی شود. در نهایت فرآیند کنترل نهایی محصولات تکمیل می گردد. در صورت عدم مشاهده هیچگونه مشکل یا مغایرتی، بالابر جهت نصب علائم ایمنی و بسته بندی به بخش بسته بندی ارسال می شود.

واحد کنترل کیفی


7- بسته بندی نهایی


بالابر متحرک وقتی از نظر تمامی استانداردهای لازم بررسی شد، وارد بخش بسته بندی نهایی می شود. در این قسمت برچسب های راهنما و ایمنی که از قبل متناسب با دستگاه و دستورالعمل ها طراحی شده اند، توسط پرسنل در قسمت های مختلف دستگاه نصب می شود. دستگاه پس از بسته بندی در بخش انبار محصولات آماده فروش قرار می ‌گیرد. بالابر هایی که قرار است به سایر کشور ها صادر شوند، اکثرا بر روی پالت قرار خواهند گرفت. برخی مشتریان نیز تمایل دارند تا بالابر خود را قبل از ارسال تست نمایند که در این صورت بسته بندی محصول پس از تحویل اولیه بالابر به مشتریان در کارخانه انجام خواهد گرفت.

 

1000 کاراکتر باقیمانده است


تماس با واحد فروش

تهران، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار ابوالقاسم، خیابان صنوبر سوم، خیابان سیزده آبان، پلاک 22و24