مقالات

معرفی بالابر ساختمانی

معرفی بالابر ساختمانی

معرفی بالابر ساختمانی ، این نوع بالابر یکی از انواع بالابرهای پرکاربرد است که با نام بالابر مصالح بر نیز شناخته می شود. از این بالابرها برای جابه جایی و حمل مصالح و بارهای ساختمان استفاده می کنند. همه ی بالابرهای ساختمانی از اجزایی مانند الکتروموتور، سیم بکسل، قرقره، گیربکس، باکت، جعبه بالابر، ریل و پایه ها تشکیل می شوند.

معرفی بالابر ساختمانی

ظرفیت های این بالابرها مختلف است و مدل های مختلفی مانند 250، 500 یا 1000 کیلوگرمی داشته و به صورت تک فاز و سه فاز در بازار موجود هستند. بالابرهای ساختمانی در انواع مختلفی ساخته می شوند و از لحاظ ظرفیت، قدرت، نوع کاربری و قیمت با هم متفاوت هستند.


قیمت بالابرهای ساختمانی


به طور کلی بالابرهای ساختمانی در قیمت های مختلفی به بازار عرضه می شوند. قیمت این بالابرها به عوامل مختلفی از جمله قدرت، کاربری و ظرفیت آن بستگی دارد. همچنین تک فاز یا سه فاز بودن این نوع بالابرها نیز در قیمت آن ها تاثیر می گذارد. بالابرهای ساختمانی کوچک ظرفیت کمتری دارند و قیمت کمتری نیز دارند. هر چه ظرفیت بالابر بیشتر باشد قدرت موتور، ابعاد و مقاومت آن نیز بیشتر بوده و در نتیجه قیمت بیشتری خواهد داشت. ارزان ترین مدل بالابر ساختمانی که در بازار وجود دارد مربوط به بالابرهای ساختمانی کوچک است. قیمت بالابرهای تک فازی که 250 کیلوگرمی هستند و وزن کمتری را تحمل می کنند نسبت به بالابرهای سه فاز کمتر است.


انواع بالابرهای ساختمانی


بالابرهای ساختمانی در دو دسته ی اصلی تک فاز و سه فاز وجود دارند. این نوع بالابرها از نظر ظرفیتی که دارند در انواع مختلفی وجود دارند. بالابرهای ساختمانی 250 کیلوگرمی، 350 کیلوگرمی، 500 کیلوگرمی، 750 کیلوگرمی و 1 تنی از مدل هایی هستند که بسیار کاربرد دارند. این بالابرها تفاوت زیادی در سرعت انتقال بار دارند. بسیاری از بالابرها با سرعتی حدود 20 متر در دقیقه کار می کنند. در صورتی که تعداد طبقات ساختمان متوسط باشد مشکلی به وجود نمی آید. اما اگر تعداد طبقات ساختمان زیاد باشد این سرعت پاسخگو نخواهد بود. یعنی بهتر است برای ساختمان های با طبقات زیاد از بالابرهای با سرعت بالا استفاده کرد.


بالابر ساختمانی سه فاز:

برای این بالابرها برق سه فاز 380 ولتی نیاز است. توان و ظرفیت بالابرهای ساختمانی سه فاز نسبت به تک فازها بیشتر است. از این بالابرها برای جابه جایی و انتقال مصالح سنگین تر از 300 کیلوگرم استفاده می شود. بیشترین کاربرد این نوع از بالابرهای ساختمانی برای فضاهای صنعتی می باشد. در این میان تامین برق برای این نوع از بالابرها نیز اهمیت زیادی دارد. در این نوع بالابرها از سیم های بکسل فولادی با سایز بزرگ استفاده می شود. گیربکس استفاده شده در این دستگاه ها نیز گیربکسی بسیار قوی است. به همین دلیل برای ساخت آن از از پایه های بسیار قوی و محکم استفاده می شود.


بالابر ساختمانی تک فاز:

برای تامین نیروی مورد نیاز برای جابه جایی و انتقال مصالح در این نوع بالابرها از یک الکتروموتور تک فاز استفاده می شود. در این الکتروموتور تک فاز قدرت و توان سه اسب بخار است. این بالابرها با برق 220 ولت شهری کار می کنند. قیمت این نوع از بالابرها به نسبت بالابرهای سه فاز کمتر می باشد. البته ظرفیت حمل مصالح و بار این دستگاه ها کمتر است. بالابرهای ساختمانی تک فاز بار و مصالح تا وزن 300 کیلوگرم را می توانند حمل کنند. البته این مورد نیز بستگی به شرکت سازنده دارد. این نوع بالابرهای ساختمانی به نسبت نوع دیگر پر کاربردتر است. سیم بکسلی که در این بالابرها استفاده می شود سایز 8 است. طول این سیم بکسل در حدود 20 متر می باشد.


قطعات بالابرهای ساختمانی


بالابرهای ساختمانی دارای قطعات مختلفی هستند. این قطعات عبارتند از الکتروموتور، گیربکس، کالسکه و قرقره، ترمز، دینام، سیم بکسل، باکت، کلید، کلید بی سیم و پایه می باشند.


سخن پایانی


بالابرها دستگاه هایی هستند که بسیار به کمک کسب و کارها آمده اند. این دستگاه ها در انواع و کارایی های مختلفی در بازار وجود دارند. یکی از مهم ترین بالابرهای مورد استفاده، بالابرهای ساختمانی هستند. این بالابرها برای جابه جایی، انتقال و حمل مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله به معرفی بالابرهای ساختمانی پرداختیم و انواع و کاربردهای آن ها را به اختصار بیان کردیم.

1000 کاراکتر باقیمانده است


تماس با واحد فروش

تهران، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار ابوالقاسم، خیابان صنوبر سوم، خیابان سیزده آبان، پلاک 22و24