مقالات

بالابر صنعتی انواع بالابر صنعتی و قیمت بالابر صنعتی

بالابر صنعتی

انواع بالابرهای صنعتی دارای ساختار مختلف و مکانیسم های متفاوتی هستند. به طوری که بر روی نحوه کار آنها تاثیر مستقیم می گذارد.

بالابر صنعتی ، وسیله ای کاربردی است که از آن در محیط های صنعتی، کارگاهی، کارخانجات، انبارها، فروشگاه ها و ... استفاده می شود. این بالابر برای حمل و جابه جایی وسایل و ابزار به کار می رود. مکانیسم عمل آن مانند سایر بالابرها می باشد. بالابر صنعتی کاربردهای فراوانی دارد. به همین علت با اشکال و ظرفیت های مختلفی تولید می شود. امروزه شرکت های زیادی در زمینه تولید و فروش انواع بالابر صنعتی فعالیت می کنند. شاید شما هم با این دستگاه سر و کار داشته باشید. در این صورت با مزایای آن آشنا هستید. امروزه بالابر صنعتی نقش مهمی در صنایع مختلف ایفا می کند.

بالابر صنعتی چیست ؟

بالابر صنعتی یکی از مهم ترین تجهیزاتی است که برای جابه جایی انسان، بارهای سنگین به کار می رود. علاوه بر این، برای دسترسی به نقاط مرتفع از این دستگاه استفاده می شود. بالابر صنعتی نقش مهمی در آسان کردن کارها و سرعت بخشیدن به انجام امور دارد.

تاریخچه بالابر صنعتی

همواره بشر به دنبال پیدا کردن راهی بوده است تا بتواند بدون هدر رفت وقت، کار در ارتفاع را به صورت ایمن انجام دهد. در همین راستا تلاش های زیادی صورت گرفت. در اولین گام، چهار پایه و نردبان را ساخت. بعدها موفق به ساخت قرقره های کششی شد. بشر توانست اولین نمونه های نردبان را قبل از گسترش صنعت خودرو  بر روی درشکه نصب و استفاده کند. در سال های 1930-1920 میلادی که صنعت خودرو پیشرفت کرد، سوئدی ها از ابزاری مانند داربست برای تعمیرات و نگهداری خطوط برق خیابان و چراغ زنی استفاده کردند. در ساختار این وسیله، یک نردبان یا چهار پایه بزرگ وجود داشت که بر روی کامیونی نصب شده بود. افراد از پله های آن، بالا می رفتند تا به ارتفاع موردنظر برسند. به مرور زمان، مدل پیشرفته ای از این دستگاه ساخته شد که از دو چهارپایه تشکیل شده بود که در داخل هم حرکت می کردند. در این حالت، چهارپایه بیرونی به کمک یک وینچ بیرون می آمد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید برخی از کارگاه های کوچک و آهنگری ها در ایران، هنوز هم این نوع نردبان و چهارپایه را می سازند.

با پیشرفت های صورت گرفته در زمینه تجهیزات هیدرولیکی، اولین مدل های بالابر به شکل امروزی تولید شدند. بالابرهای آکاردئونی در دهه 30 میلادی طراحی و ساخته شدند. شرکت لانگ لیفت در آمریکا اولین میزهای آکاردئونی هیدرولیکی را تولید کرد. البته مکانیزم این نوع بالابر در سال 1963 میلادی توسط چارلز لارسون در آمریکا ثبت شد. در ایران از بالابرهایی با مکانیزم قیچی استفاده می کنند که در آنها یک یا چند جک هیدرولیکی وجود دارد. این جک می تواند بار یا افراد را به ارتفاع ببرد.

بالابر صنعتی

به نظر می رسد که اولین نوع بالابر متحرک هم توسط شرکت لانگ لیفت در امریکا تولید شد. تلاش های این شرکت در جهت تولید محصولات بهتر به همین جا ختم نمی شود. شرکت لانگ لیفت با شعار " ساخت محصولات ارزشمند برای بالا بردن دنیا" به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه توانست یک بالابر هیدرولیک آکاردئونی چرخ دار را در سال 1950 طراحی و تولید کند. در ساختار این نوع بالابر، چرخ های مخصوصی وجود داشتند که باعث حرکت بر روی ریل می شدند. این شرکت همچنان به فعالیت خود در زمینه ساخت بالابر ادامه می دهد.

شرکت تیلور اند سانز در منچستر در دهه 50 میلادی اقدام به تولید بالابر نمود. این شرکت در زمینه ساخت تجهیزات معدن و برخی جرثقیل ها فعالیت می کرد. اولین جرقه های ساخت بوم لیفت توسط کمپانی Taylor & Sons زده شد. این شرکت یک نوع بالابر را بر روی شاسی ماشین آلات معدنی ساخت. این سکوی کار که به یک بوم بالابرنده وصل بود با نام سکوی کار متحرک معدنی شناخته می شد.

البته باید توجه داشت که اولین بالابر تلسکوپی در سال 1944 میلادی ساخته شد. در این سال، فردی به نام جی ایتل، اولین بالابر نفری را طراحی نمود. او در تعطیلات تابستانی مشغول چیدن گیلاس های درختان بود. خستگی ناشی از بالا و پایین رفتن های زیاد از نردبان، موجب شد تا او به فکر طراحی بالابر نفری بیفتد. جی ایتل (موسس کمپانی تلستا ) به عنوان پدر صنعت بالابر شناخته می شود.

او با استفاده از سازه فلزی، یک بالابر تلسکوپی را طراحی کرد که پشت کامیون نصب شده بود. این بالابر، یک سبد برای حمل انسان داشت. بعد از جنگ جهانی دوم، استقبال خوبی از این نوع بالابر شد. به طوری که شرکت های مخابراتی مانند bell از آن استفاده کردند. به این ترتیب بود که آقای جی ایتل، شرکت تلستا را تاسیس کرد. البته محصولات تولید شده در این شرکت، ایراداتی هم داشتند. ضعف این بالابرها به حفظ تعادل سبد مربوط می شد که به روش ثقلی بود. بعد از مدت کوتاهی شرکت های دیگری مانند دان ویل و پرتلند هم وارد عرصه ی ساخت بالابر شدند. افزایش رقابت در حوزه تولید بالابر، موجب شد تا جی ایتل با انگیزه ی بیشتری به فعالیت خود ادامه دهد. به این ترتیب، بالابرهای هیدرولیکی خود را گسترش داد و در طراحی آنها از 65 الگوی مختلف استفاده کرد. بعدها، این کمپانی به شرکت های دیگری مانند تکو، امریکویپ و MTI واگذار گردید. در سال 2003، شرکت آلتک (Altec) سهام MTI را خرید. روند تولید انواع بالابرها بر اساس الگوی اولیه جی ایتل ادامه یافت. این شرکت در زمینه تولید بالابرهای کامیونی در ارتفاع های مختلف فعالیت می کند. اما بیشتر محصولات آن شامل بالابرهای خط گرم بوم عایق می شوند که برای نگهداری از خطوط برق به کار می روند. شهرت جی ایتل به صنعت بالابر محدود نمی شود. بلکه این نام در خودروسازی هم کاملا شناخته شده است. ایتل نقش مهمی در طراحی موتور 12 سیلندر جگوار، موتور 8 سیلندر تخت فورد، موتور 6 سیلندر سوپر شارژ فورد، پونتیاک و ... ایفا کرد. کره جنوبی برای توسعه صنعت خودروسازی خود در دهه 80 میلادی از جی ایتل استفاده کرد. ایتل در سال 2012 از دنیا رفت اما هنوز هم آثار تلاش ها و زحمات او در صنعت مشاهده می شود.

در دهه 50 میلادی، فردی به نام والتری تورنتون ترامپ در کانادا اقدام به ساخت بوم لیفت مفصلی نمود. این بالابر بازویی مفصلی با نام زرافه شناخته می شد. در ساختار این بالابر، یک بازوی مفصلی وجود داشت که به کمک جک هیدرولیک زاویه می گرفت. جک های جانبی مسئول حفظ تعادل بالابر بودند. بالابر زرافه یک نوع بالابر قابل یدک توسط تراکتور بود. این طرح در دهه 60 میلادی تکمیل شد و در نگهداری از خطوط برق و عملیات های عمرانی مورد استفاده قرار گرفت. سیستم حفظ تعادل سبد در محصولات جدید تورنتون، به صورت اتوماتیک بود. یک مکانیزم مکانیکی همواره سطح سبد بالابر را همتراز با سطح افق حفظ می کند. با این کار ایمنی آن را افزایش می دهد. 

اولین بالابرها و نردبان های آتش نشانی و کار در ارتفاع در سال 1958 میلادی ساخته شدند. در دهه 60 و 70 از این بالابرها استقبال خوبی شد. اولین بالابر آکاردئونی پشت کامیونی با مکانیزم سیزری توسط یک شرکت آمریکایی (Hy-Flex) تولید شد. این شرکت بعدها زمینه کاری خود را تغییر داد و وارد حوزه ساخت انواع پمپ، میکسر و اسپری کننده های صنعتی گردید.  

اینگو ترپل آلمانی اولین میز بالابر هیدرولیکی آکاردئونی را در سال 1956 ساخت. شرکت ترپل در زمینه تولید تجهیزات جابه جایی بار فعالیت می کرد. این شرکت اولین بالابر فرودگاهی کترینگ را در سال 1963 و همزمان با توسعه ی صنعت هواپیمایی و تولید هواپیماهای بوئینگ 747 تولید نمود. شرکت ترپل مدعی است که در زمان فرود هواپیماهای بزرگ در فرودگاه فرانکفورت، راهکاری برای انتقال سریع غذا وجود نداشت. آنها برای حل این مسئله، بالابر فرودگاهی کترینگ را ابداع کردند. بعدها انواع مختلفی از بالابرهای متحرک قیچی را نیز برای انتقال بار به داخل هواپیما ساختند.

یکی دیگر از تحولات بزرگ در عرصه ی تولید بالابر به سال های 1969-1965 میلادی باز می گردد. جایی که اولین بالابر نفری قیچی خود کششی توسط شرکت های دنیر و لانگ لیفت ساخته شد. این دو شرکت با هم توانستند بالابر نفربر مون باگی را که مکانیزم آکاردئونی داشت در بازار عرضه کنند. در ساختار بالابر مون باگی، یک موتور برای حرکت شاسی وجود داشت و جک های جانبی آن از نوع چرخ دار بودند. تولید این محصول بستر مناسبی برای ساخت انواع بالابرهای نفری به وجود آورد. با گذشت زمان از این نوع بالابر به جای داربست استفاده شد. به این صورت، سرعت کار در ارتفاع به شدت افزایش یافت.

 بالابر بعدی توسط کمپانی آمریکایی گروو و در سال 1970 تولید شد. این بالابر تلسکوپی، اولین بوم لیفت خود کششی را به جهان عرضه کرد. سیستم تعادل سبد اتوماتیک در این بالابر به صورت هیدرولیک بود. شاید بتوان این مورد را به عنوان ابداع جان گروو در نظر گرفت. با گذشت زمان این بالابرها هم دچار تحولاتی شدند. به طوری که در سال 1976 میلادی، بالابر نفربر قیچی خودکششی بدون نیاز به جک جانبی هم توسط شرکت گروو ساخته شد. با تغییر مالکیت، این شرکت با برند تجاری JLG در بازارهای جهانی شناخته می شود. شهرت و موفقیت بالای این برند موجب شده است تا محصولات آن در بازارهای مختلف جهانی با استقبال خوبی روبه رو شوند. مدل های قدیمی این بالابرها را می توان در ایران و تهران مشاهده کرد.

وقتی سخن از تاریخچه بالابر به میان می آید نباید از سهم شرکت جینی (Genie) آمریکا غافل شد. این شرکت ابتدا در زمینه تولید تجهیزات پنوماتیکی سبک و آلومینیومی به شکل ستون فعالیت می کرد. وسایل و بار را با استفاده از این محصولات به ارتفاع مناسب حمل می کردند. این شرکت در سال 1974، سه عدد از این ستون ها را با هم ترکیب کرد و یک نوع بالابر آلومینیومی ستونی ساخت که مدل اولیه تله تاور بودند. به مرور زمان، تغییراتی در ساختار این بالابر به وجود آمد و بالابرهای ستونی به شکل امروزی تولید شدند. در واقع، این بالابرها از نسل بالابرهای آلومینیومی به شمار می روند. شرکت جینی، دومین تولید کننده بزرگ بالابر در جهان است و بیشتر تولیدات آن مربوط به بالابرهای بوم لیفت و آکاردئونی می شوند.

قیمت بالابر صنعتی

تاریخچه بالابر در ایران

تاریخ دقیقی را نمی توان برای شروع ساخت سکوهای کار در ارتفاع مانند چهارپایه های متحرک، چرخ دار، وینچ دار، نردبان کشویی و ... در ایران تعیین کرد. اما هنوز هم شاهد ساخت این محصولات در آهنگری ها و کارگاه های مختلف در ایران هستیم. اما تولید اولین بالابرهای صنعتی و استاندارد در ایران به دهه 60 شمسی باز می گردد. جایی که اولین بالابر آکاردئونی ایران توسط شرکت ماشین اجزاء تولید شد. این شرکت با الگوبرداری از تصاویر بالابرهای شرکت ترپل آلمان این بالابر را برای شرکت گازسوزان ساخت. این بالابر آکاردئونی از نوع ثابت بود و برای حمل بار به کار می رفت. با گذشت زمان، مدل های چرخ دار و متحرک بالابر هم توسط این شرکت تولید شدند. یک شرکت دیگر با نام شرکت لجور، اولین بالابر بوم لیفت ایران را ساخت که با استفاده از PTO تراکتور کار می کرد. شرکت ماشین اجزاء در اواخر دهه 70 شمسی، دو نمونه بالابر را وارد کشور کرد. این بالابرها که شامل یک بالابر بوم لیفت خود کششی مفصلی و یک بالابر ستونی آلومینیومی تک دکله بودند را از شرکت اسکای جک خریداری نمود. بعد از ورود بالابر ستونی به ایران، اولین بالابر هیدرولیکی در شیراز ساخته شد. امروزه شرکت های زیادی در زمینه ساخت بالابر در ایران فعالیت می کنند. اما قیمت گران بالابر خودکششی باعث شده است تا تعداد زیادی از آن در کشور وجود نداشته باشد. در حال حاضر شرکت بالابر سازی ماشین اجزاء نام خود را به شرکت آسمان ماشین آسیا تغییر داده است. نام تجاری آن، کلایر (CLAIER) است و انواع بالابرهای نفربر و صنعتی، میزهای بالابر هیدرولیکی، بالابرهای فرودگاهی، پشت کامیونی و همسطح کننده ها و داک لولرها را طراحی و تولید می کند.

ابعاد بالابر صنعتی

ابعاد بالابر صنعتی به نوع بالابر، کارکرد آن و مقدار باری که باید حمل کند، بستگی دارد. در بیشتر موارد، بالابرهای صنعتی به صورت کفی ساخته می شوند و از نظر ابعاد بزرگتر از بالابرهای معمولی هستند. تکنسین هایی که در زمینه ساخت و نصب بالابر فعالیت می کنند، ابعاد آن را مشخص می نمایند. این ابعاد با توجه به نوع کاربری، سفارش مشتری و اندازه های محل نصب تعیین می شوند. شرکت سازنده بالابر، ابتدا شرایط محل را بررسی و ابعاد محل نصب را اندازه گیری می کند. سپس با توجه به ابعاد و سفارش مشتری، اقدام به ساخت بالابر می کند. معمولا این عملیات، 20 روز کاری زمان می برد.

ویژگی های بالابر صنعتی

با استفاده از بالابر صنعتی، می توان در هزینه و وقت صرفه جویی کرد. یعنی کارها در زمان کوتاهی انجام می شوند. در حال حاضر انواع مختلفی از بالابرهای صنعتی وجود دارند که با توجه به نیاز مشتری قابل اجرا هستند. قدرت بالا، ایمنی دستگاه و سر و صدای کم، جزء مهم ترین ویژگی های بالابرهای صنعتی می باشند. رعایت استانداردهای بین المللی در ساخت بالابر صنعتی موجب می شود تا میزان مصرف انرژی دستگاه به طرز چشمگیری کاهش یابد. یکی دیگر از ویژگی های مهم بالابر صنعتی، وجود سیستم فرود اضطراری در زمان قطعی برق است.

بالابر صنعتی

انواع بالابر صنعتی

بالابرهای صنعتی ، انواع مختلفی دارند که با استفاده از مکانیزم خاصی کار می کنند. تفاوت بالابر صنعتی با جرثقیل ها، بالا کشنده ها و لیفتراک ها به این مکانیزم مربوط می شود. انواع بالابرهای صنعتی از نظر عملکرد، طراحی، حرکتی و ظرفیت به چند دسته تقسیم می شوند.

1- بالابرهای ثابت (Fixed Lift)

این نوع بالابر در محل خود ثابت است و برای جابه جا کردن افراد و انواع کالاها به کار می رود. بالابرهای ثابت در کارخانه ها، انبارها، فروشگاه ها، پارکینگ خودروها و ... مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع بالابر صنعتی ثابت

- بالابر ثابت آکاردئونی (Fixed Scissor Lift)

بازوهای این نوع بالابر به شکل قیچی هستند. یک جک هیدرولیک مسئول باز و بسته کردن این بازوها و تامین ارتفاع موردنظر می باشد. بالابرهای ثابت آکاردئونی، ضریب ایمنی بالایی دارند. این بالابرها با نام میز هیدرولیکی هم شناخته می شوند. گاهی اوقات می توان بالابر را روی ریل قرار داد و کالا را در یک راستای خاص جابه جا کرد.

- بالابر جک مستقیم (Straight jack lift)

جک هیدرولیک موجود در ساختار این بالابرها مستقیما در زیر میز بار قرار دارد و می تواند آن را به سمت بالا حرکت دهد. بالابر جک مستقیم بعد از بالابرهای آکاردئونی از  ایمنی و ظرفیت خوبی برخوردار است. با استفاده از این نوع بالابر، وسایل و بارها را در مغازه ها و فروشگاه ها جابه جا می کنند. در مواقعی که بخواهند برای حمل افراد از آن استفاده کنند، یک کابین ایمن روی آن قرار می دهند و آن را تبدیل به آسانسور هیدرولیک می کنند.

- بالابر کابلی یا زنجیری (Cable or chain hoist)

در ساختار این نوع بالابر، کابل یا زنجیری وجود دارد که به سکوی بالابر وصل می شود. بالابرهای کابلی ایمنی زیادی ندارند و به دلیل ظرفیت پایین فقط برای حمل بار مورد استفاده قرار می گیرند. بهتر است تا عملکرد این بالابر به صورت روزانه بررسی شود. 

- بالابر هیدرولیکی-زنجیری یا کابلی (Hydraulic-chain or cable lift)

در ساختمان بالابرهای هیدرولیکی-زنجیری یا کابلی، سیستم ایمنی در نظر گرفته نشده است. به همین علت این بالابرها فقط برای حمل بار مناسب هستند. عملکرد این بالابر به گونه ای است که نیمی از کورس حرکت در این بالابر به وسیله ی چرخ زنجیر، قرقره کابل و جک هیدرولیک طی می شود. با انتقال نیرو از زنجیر یا کابل به میزکار، مسیر کامل می گردد. طول مسیری که توسط این بالابر طی می شود کمتر از بالابرهای جک مستقیم بدون زنجیر می باشد. 

- بالابر بوم لیفت ثابت (Static Base Boom Lift)

این بالابرها ظرفیت کمی دارند و با استفاده از آن می توان یک نفر را حمل کرد. به کمک بالابر بوم لیفت ثابت، امکان دسترسی فرد به صورت افقی و عمودی وجود دارد.

2- بالابر متحرک (mobile lift)

بالابر متحرک یا سیار جزء بالابرهای صنعتی به شمار می رود. این بالابر که با نام Man lift هم شناخته می شود، با هدف استفاده فرد، طراحی شده است. چرخ های موجود در ساختار این بالابر شرایطی را فراهم می کنند تا بالابر به راحتی جابه جا شود و ایمنی خوبی داشته باشد.

انواع بالابر متحرک

بالابر متحرک (سیار) هیدرولیکی با دسترسی عمودی :

این بالابرها فقط در جهت عمودی (قائم) حرکت می کنند. افراد می توانند با کمک این دستگاه در ارتفاع های مختلف جابه جا شوند. در این حالت، دسترسی افقی وجود ندارد. بالابرهای هیدرولیکی آکاردئونی، عمودبر و نفری ریلی در این دسته قرار می گیرند. از مهم ترین مزایای این بالابرها می توان به ایمنی در ارتفاع های مختلف، قیمت مناسب و صرفه جویی در وقت و هزینه اشاره کرد.

بالابر متحرک (سیار) با دسترسی عمودی و افقی :

نام دیگر این بالابر، بوم لیفت می باشد. این نوع از بالابرهای متحرک امکان دسترسی به سطوح افقی و عمودی را فراهم می کنند. بالابرهای بوم لیفت با مکانیزم های مختلفی مانند مکانیزم مفصلی، تلسکوپی و مفصلی – تلسکوپی کار می کنند.

مکانیزم مفصلی :

به عنوان ساده ترین مکانیزم موجود در بالابرهای بوم لیفت شناخته می شود. بازوهای بالابر به وسیله ی نیروی هیدرولیکی حرکت می کنند. این بالابر برای استفاده در ارتفاع های کم مناسب است.

مکانیزم تلسکوپی :

در این مدل، بازوها مانند یک تلسکوپ به کمک جک های هیدرولیکی از داخل یکدیگر باز می شوند. از این بالابرها در فضاهای باز  و بدون مانع استفاده می کنند. پایداری و ثبات خوب از ویژگی های بالابر تلسکوپی محسوب می شوند. 

مکانیزم مفصلی-تلسکوپی :

این نوع مکانیزم، کارآمدتر از دو نوع قبلی است و برای کار در شرایط سخت و پیچیده مناسب می باشد.

بالابر ساختمانی

بالابر ساختمانی ، یکی دیگر از انواع بالابرهای صنعتی می باشد. برای حمل بار و مصالح ساخت و ساز در ارتفاع های مختلف از این نوع بالابر استفاده می شود. در این نوع بالابر، پاکت مصالح را به یک سیم متصل می کنند و زمانی که الکتروموتور شروع به کار می کند، مصالح در بین طبقات جابه جا می شوند. در ساخت این نوع بالابر از قطعات با کیفیتی استفاده می کنند.

بالابر قابل یدک

بالابر قابل یدک در محیط های داخلی و خارجی با ارتفاع 22-5 متر مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار این نوع بالابر، چرخ های خودرویی وجود دارند که نقش مهمی در تسهیل امور ایفا می کنند. از مدل های مختلف بالابر قابل یدک می توان به مدل های مفصلی، تلسکوپی، مفصلی- تلسکوپی و آکاردئونی اشاره کرد.

فروش بالابر صنعتی

شرکت آسیا برج ، فعالیت خود را از سال 1372 و با دریافت مجوز رسمی از وزارت صنایع آغاز نمود. این شرکت در زمینه ساخت انواع بالابرهاي ثابت، متحرک، بالابر نفر ، دستي، بالابر باری ، راهبند و ... با سيستم الکترو هيدروليک و الکترو مکانيک در شکل، ابعاد و اندازه هاي مختلف فعالیت می کند. کيفيت مطلوب ، ايمني بالا ، گارانتي، خدمات پس از فروش و مشتري مداري از خصوصيات شرکت آسيا برج مي باشند. این شرکت علاوه بر خدمت رسانی به هموطنان عزیز ، محصولات خود را به کشورهای دیگر مانند عراق، کویت، امارات متحده عربی، افغانستان و ... صادر می نماید. مشتریان عزیز می توانند از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرند و ضمن استفاده از مشاوره رایگان تلفنی، درخواست اعزام کارشناس برای بازدید حضوری نمایند.

خرید بالابر صنعتی

برای خرید بالابر صنعتی باید به ظرفیت، ارتفاع بالابر، مکانیزم طراحی، سیستم‌های حفاظتی، نشان استاندارد دستگاه، عملکرد صحیح بالابر، استفاده از مواد و تجهیزات مرغوب و ... توجه نمایید. اگر می خواهید یک خرید مناسب را تجربه کنید، بهتر است از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان آسیا برج مشورت کنید.

خرید بالابر صنعتی

قیمت بالابر صنعتی

مدل های مختلف بالابرهای صنعتی در اندازه و طرح های متنوعی تولید می شوند. قیمت این بالابرها یکسان نیست. عوامل مختلفی بر روی قیمت بالابر صنعتی تاثیر می گذارند. کیفیت ساخت، جوشکاری، رنگ آمیزی، قطعات برق و هیدرولیک دستگاه از جمله این عوامل می باشند. علاوه بر این، امکانات و فناوری های به کار رفته در تولید بالابر هم بر روی قیمت آن موثر هستند. در ساخت برخی بالابرها از تجهیزات ضد سقوط، سنسورهای چشمی و تجهیزات ایمنی مدرن استفاده می کنند. این دستگاه ها نسبت به بالابرهای معمولی قیمت بالاتری دارند. برای اطلاع از قیمت بالابر صنعتی با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.

اجزای بالابر صنعتی و عملکرد آنها

بالابر صنعتی از اجزای مختلفی مانند جک هیدرولیک، پاوریونیت، مخزن، پمپ هیدرولیکی، شیرها، درایور یا محرک، سیستم تعلیق، سوئیچ حد نهایی و اتاقک بالابر تشکیل شده است.

  • جک هیدرولیک : اصلی ترین قسمت بالابر صنعتی هیدرولیک است. دو نوع تک مرحله ای و چند مرحله ای دارد. نوع اول مقرون به صرفه است به همین علت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما در برخی موارد لازم است تا از نوع دوم استفاده شود. جک هیدرولیک هم از قسمت های مختلفی مانند سیلندر، پلیت و پیستون تشکیل شده است.
  • پاور یونیت : هسته اصلی و قلب تپنده ی بالابر صنعتی می باشد. پاور یونیت که همان واحد قدرت بالابر است شامل قسمت های مهمی مانند شیرها، موتور و پمپ هیدرولیک، جعبه روغن هیدرولیک و لوازم جانبی می شود.
  • مخزن بالابر صنعتی : این محفظه، تمام متعلقات موتور، پمپ و پاوریونیت را در خود جای داده است. مخزن بالابر باید به گونه ای باشد که گرد و غبار، هوا و گازها وارد آن نشوند.
  • پمپ هیدرولیکی : نیروی لازم برای این بخش توسط موتور پمپ هیدرولیکی تامین می شود. در اثر این نیرو، روغن به جک فشار وارد می کند و موجب باز شدن پیستون ها و حرکت اتاقک بالابر صنعتی می شود.
  • شیرها : بر روی پاوریونیت یا واحد قدرت نصب می شوند و مسئول کنترل کیفی، عملکرد، ورود و خروج روغن هیدرولیکی می باشد. علاوه بر این، سطح فشار را در هنگام ورود و خروج مایع از سیستم کنترل می کنند.
  • درایور یا محرک : این بخش وظیفه دارد تا انرژی الکتریکی یا هیدرولیکی را به انرژی مکانیکی تبدیل کند. حرکت درایور به صورت بالا و پایین است و معمولا به صورت پیستونی در بازار وجود دارد.
  • سیستم تعلیق : وظیفه این سیستم، معلق نگه داشتن اتاقک بالابر به صورت ایمن می باشد. معمولا سیستم تعلیق به دو صورت در چاهک قرار می گیرد. در یک حالت، با وزنه و کابل و در حالت دیگر به صورت مجزا و به وسیله ی سیستم فنی بالابر در وضعیت معلق می ماند.
  • سوئیچ حد نهایی : قطعه ای از بالابر صنعتی است که در صورت خرابی و بروز مشکل، باعث قطع شدن برق دستگاه می شود. 
  • اتاقک بالابر : محفظه ای برای حمل بار یا نفر است که به سمت بالا یا پایین حرکت می کند.

کاربرد بالابر صنعتی

بالابر صنعتی در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی، صنایع نفت،گاز و پتروشیمی، صنایع نظامی و دفاعی، فروشگاه های بزرگ و انبارهای نگهداری کالا و مواد اولیه مورد استفاده قرار می گیرد.

بالابرهای صنعتی دارای ظرفیت ها و ابعاد مختلفی هستند و هر یک از آنها برای کاربردی خاص مورد استفاده قرار می گیرند. بالابرهای سیزری دارای ابعاد کوچکتر در مقایسه با بالابرهای تلسکوپی یا بالابر مفصلی هستند. از این بالابرها در فضای بسته و درون ساختمان ها استفاده می شود. برخی از انواع بالابرهای آکاردئونی سکوهای عریض و طویل یا کشویی دارند. در نتیجه این بالابرها دارای ظرفیت حمل بالایی هستند. از این دستگاه ها می توان در فضای بیرونی نیز استفاده کرد.

در بسیاری از پروژه های تعمیر و نگهداری ساختمانی این بالابرها کاربرد زیادی دارند. بالابرهای سیزر برقی با سکوهای باریک برای حمل بارهای مختلف در انبارها مورد استفاده قرار می ‌گیرند. این بالابرها بدون دود هستند و برای کارگران خطری ندارند. بنابراین از آن ها استقبال زیادی می ‌شود. برخی از کارخانه های بسته بندی از بالابرهای صنعتی استفاده می کنند که قابلیت حمل جعبه ها، تجهیزات، بسته ها و دیگر محصولات صنعتی را دارند. این بالابرهای ویژه دارای سکوی بزرگ با فضای اضافی هستند.

تعمير و نگهداري ساختمان با کمک بالابر صنعتی

یکی از کاربردهای بالابر صنعتی استفاده در تعمیر و نگهداری ساختمان است. بالابرهای صنعتی معمولاً برای سکوهای کار هوایی جهت رسیدن به نقاط و ارتفاعات ساخته می شوند. به طوری که دیگر ماشین ها قادر به انجام این کار نیستند. از بالابرهای تلسکوپی برای بالا بردن ظرفیت های بالا استفاده می شود. بالابرهای مفصلی به منظور تعمیر و نگهداری ساختمان و کارگاههای عمرانی کاربرد زیادی دارند. بالابرهای مفصلی دارای بازو هایی هستند که با کمک آنها می توان حول یک ساختمان دسترسی داشت. همچنین این بالابرها برای اموری مثل رسیدگی به تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، لوله کشی و داکت زنی کاربرد زیادی دارند. این دستگاه ها در سطوح هموار و ناهموار قابلیت کار کردن دارند. بنابراین با کمک آنها در محیط بیرون و در پروژه های نیمه ساخت کارها بهتر انجام می شود. استفاده کردن از بالابر مفصلی و صنعتی در پروژه های ساخت و ساز باید با رعایت نکات ایمنی مربوط به دستگاه انجام شود تا جلوی سوانح و یا برخورد مانع بالای سری مثل سیم های برق گرفته شود.

جابجایی وسایل در انبارها با کمک بالابر صنعتی

یکی از کاربردهای خوبی که بالابرهای صنعتی دارند، جابجایی وسایل در انبارها است. با کمک بالابرهای ثابت می توان تعداد زیادی از وسایل و کالاها را با سرعت زیاد جا به جا کرد. بالابرهای انبار دارای بهترین مکانیزم جهت بالابری انبار هستند و در آنها از سازه های قدرتمند با طول عمر بالا استفاده می شود.

استفاده از بالابر صنعتی در امور باغبانی و چيدن ميوه

برخی از بالابرهای صنعتی با نام بالابر گیلاسی معروف هستند. همان‌ گونه که از نام این بالابرها پیداست، از آنها برای چیدن میوه هایی مثل گیلاس و آلبالو استفاده می شود. این دستگاه ها برای رسیدگی به انواع درخت های میوه و چیدن آن ها به کار می روند. بالابر مخصوص چیدن میوه این قابلیت را دارد که در سطوح ناهموار باغ حرکت و تعادل خود را حفظ کند. همچنین این بالابر می‌ تواند از مسیرهای باریک و نامنظم نیز به خوبی عبور کند.

استفاده از بالابر صنعتی برای ایمنی در ارتفاع

از دیگر بالابرهای زیرمجموعه بالابر صنعتی می توان به بالابر های نفر بر اشاره کرد. این نوع بالابرها بهترین گزینه جهت حمل مهندسین و تکنسین و تعمیرکاران هستند که باید برای رسیدن به ارتفاع ایمنی لازم را داشته باشند.

استفاده از بالابر صنعتی در شستشو يا تعميرات پنجره

یکی دیگر از کاربردهای بالابرهای صنعتی استفاده از آنها برای شستشو و تعمیرات پنجره است. پنجره های ساختمانی که در ارتفاع بالا قرار دارند و یا پنجره های برج ها با کمک اپراتورهای بالابر صنعتی پاک می شوند. این ماشین آلات می ‌توانند پنجره های ساختمان هایی با ارتفاع ۵۰ متر تا پنجره های کوچک در محیط داخلی ساختمان را تمیز کنند.

تعمير و نگهداری خطوط و شبکه های برق

برای تعمیر و نگهداری خطوط و شبکه های برق می توان از بالابر های بوم دار تلسکوپی استفاده کرد. این بالابرهای صنعتی دارای بازوهای طبیعی هستند که می‌ توانند به نقاط دور در جهت عمود و افق دسترسی داشته باشند. اپراتور با کنترل بوم، اسکویی دستگاه را به طور دقیق زیر نقطه مورد نظر قرار خواهد داد. معمولاً برقکاران برای تعمیر و نگهداری تجهیزات الکترونیکی که در سطح بالاتر از زمین قرار دارند، مثل سیم های تلفن و ترانسفورماتورها از این بالابرها استفاده می کنند. در صورتی که این امور لازم باشد داخل ساختمان انجام شود، با کمک بالابر سیزری کوچک که دارای ارتفاع محدود است، می توان این کار را انجام داد.

ایمنی در بالابرهای صنعتی

ایمنی بالابر صنعتی بسیار مهم است. رعایت نکات ایمنی در بالابرها نقش مهمی در سلامتی اپراتور و افراد حاضر در محیط کار دارد. در حال حاضر قوانین خاصی برای تامین امنیت افراد وجود دارند که در صورت توجه به آنها احتمال وقوع هر گونه صدمات جانی و مالی کاربر به حداقل می رسد.

- اپراتور بالابر باید فردی آموزش دیده و ماهر باشد و برای استفاده از بالابر گواهینامه داشته باشد.

- قبل از اینکه از بالابر استفاده کنید، قسمت های مختلف آن را بررسی نمایید. موارد مختلفی مانند سطح مایعات، روغن هیدرولیک، باتری ها، چرخ ها، بوق ها، چراغ ها، هشدار دهنده ها و ... را مورد بازبینی قرار دهید.

- فضای اطراف را از نظر خطرات بررسی نمایید. اگر در فضای باز کار می کنید، به ناهمواری های سطح زمین مانند گودال، سوراخ، برجستگی، موانع و ... توجه نمایید. علاوه بر این، به وضعیت خطوط هوایی و کابل های ارتباطی و شرایط جوی (باد و باران شدید ) دقت کنید. در مواقعی که داخل سالن و فضای سر پوشیده کار می کنید، مطمئن شوید که ارتفاع کافی است و خطرات خاصی وجود ندارند.

- بالابر را در شرایط ایمن جابجا کنید. برای انتقال سریع تر تجهیزات، بالابر را به صورت نا ایمن حرکت ندهید. اگر به هر نحوی یا در هر شرایطی، بالابر را حرکت دهید احتمال بروز تصادفات و وارد شدن خسارت های جانی و مالی افزایش می یابد.

- اگر محل کار شما نزدیک به خطوط برق و سیم ها می باشد، نکات ایمنی را رعایت کنید. برای این منظور بهتر است فاصله خود را با سیم ها و کابل های برق حفظ کنید.

- همواره به ظرفیت و وزنی که بالابر می تواند تحمل کند توجه داشته باشید. محدودیت های وزنی که توسط سازنده بالابر تعیین شده اند را رعایت نمایید. در هنگام محاسبه ی وزن، باید وزن مواد، اپراتور و ابزار را در نظر بگیرید.

 - در هنگام استفاده از بالابر از نشستن بر روی لبه ها یا خم شدن به سمت پایین خودداری کنید. ضمنا از لبه سبد یا سکو بالا نروید. حفاظ های ایمنی سبد برای محافظت از سقوط کارگران هستند. بنابراین نباید روی آنها بنشینید یا خم شوید. در غیر این صورت خطر سقوط شما و بالابر وجود دارد.

- زمان استفاده از بالابر صنعتی، نردبان یا داربست را روی سکو قرار ندهید. این کار ممکن است باعث سقوط شما شود. بالابرهای آکاردئونی، شکل و ارتفاع خاصی دارند. به همین علت استفاده از این نوع بالابر با خطرات بیشتری همراه است.

- بهتر است برای جلوگیری از تغییر مکان غیر منتظره در زمین یا بالابر، از مهار کننده ها و ترمزها استفاده کنید. این کار باعث ایجاد یک لایه پایدار می شود. اگر بر روی زمین شیب دار کار می کنید حتما از قفل کن چرخ استفاده نمایید.

- در ابتدا کلیه افرادی که در محوطه ی کاری شما حاضر هستند را از محیط خارج کنید و سپس کار خود را با استفاده از بالابر آغاز نمایید. دقت داشته باشید که بوم دستگاه، در فضای بزرگی می تواند حرکت کند. بنابراین اگر فردی در این محوطه وجود داشته باشد، امکان آسیب دیدن او وجود دارد.

- هرگز بالابر قیچی را در حالت باز شده حرکت ندهید. ابتدا باید بالابر قیچی را پایین بیاورید و سپس حرکت کنید. در غیر این صورت احتمال واژگونی بالابر وجود دارد. برای این منظور می توانید از دفترچه راهنمای بالابر هم کمک بگیرید.

- در زمان استفاده از بالابر آکاردئونی (قیچی)، سایر تجهیزات را از اطراف بالابر دور کنید. ممکن است بالابر به تجهیزات برخورد کند و به آنها صدمه بزند.

- در هنگام استفاده از بالابر، حتما از کمربند مهار کننده تمام بدن استفاده نمایید. این کار ایمنی شما را افزایش می دهد و مانع از سقوط شما می شود. بالابرهای بوم دار  در جهات مختلف حرکت می کنند. به همین علت احتمال سقوط افزایش پیدا می کند.

انواع بالابر و کاربرد آن

بالابرها برخلاف آسانسورها که از آنها برای حمل و نقل افراد و جابجایی استفاده می ‌شود در پروژه های ساختمانی، مکان های صنعتی و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرند. بالابر های صنعتی بر اساس طراحی و تجهیزات به کار رفته در آن ها دارای انواع مختلفی هستند و کاربردهای متفاوتی دارند. انواع بالابرها بر اساس ویژگی هایی که دارند و نوع کار شامل دو دسته بالابر ثابت و بالابر متحرک یا جابجا شونده هستند. هر یک از این بالابرها طراحی و سبک منحصر به فردی دارد که باعث شده از انواع مدل های بالابر بتوان برای مصارف مختلف استفاده کرد. ‌از انواع بالابرهای صنعتی در پروژه های ساختمانی، شستشو، خدمات عمومی و تعمیرات استفاده می شود. بالابرهای صنعتی شامل انواع مختلفی هستند که بالابر قیچی، بالابر سیار و بالابر دستی از جمله انواع آنها به شمار می آید.

بالابر صنعتی

بالابر‌های صنعتی ثابت

بالابرهای صنعتی ثابت همان گونه که از نام آن مشخص است در یک جا قرار می گیرند و برای جابجایی و حمل و نقل افراد و یا انواع کالاها در انبار های تولید کالا و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله انواع بالابر ثابت می توان به مواردی مثل بالابر های هیدرولیک، بالابر آکاردئونی، کابلی_ زنجیری و مفصلی اشاره کرد.

انواع بالابر هیدرولیکی

بالابرهای هیدرولیک برای جابجایی افراد و حمل و نقل استفاده می شوند. به طوری که ممکن است اغلب آن را با لیفتراک یا آسانسور اشتباه بگیرند. این نوع بالابرها یک نوع آسانسور هستند که با کمک هیدرولیک نیروی محرکه در آنها به وجود می آید که باعث بالا رفتن می شود.

بالابر صنعتی

بالابر آکاردئونی ثابت

بالابرهای آکاردئونی در فرودگاه ها، کارخانجات و انبار ها مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا با کمک آنها می توان حمل بار سنگین را انجام داد. این نوع بالابرها در مکان های صنعتی و خطوط تولید کارگاه ها و کارخانه ها یا برای بالابر های مغازه ای کاربرد دارند. ظرفیت زیاد و ایمنی بالا از جمله ویژگی‌ های مهم این نوع بالابرها به شمار می آید.

بالابر‌های متحرک

بالابر های متحرک چون قابلیت استفاده و جابجایی در محل های مختلف را دارند از کاربرد بالایی برخوردارند. از این بالابرها می توان در ساختمان ها، کارخانجات، انبارها، صنعت و پروژه های وابسته به خدمات شهری مثل تبلیغات یا نصب انواع لیزر ها استفاده کرد.

بالابرهای مفصلی-تلسکوپی

با کمک این نوع بالابر می توان دسترسی بین ۱۴ تا ۴۵ متر را داشت. این بالابرها دارای دو نوع بازو هستند که با کمک یکی از آنها حرکت مفصل و بازوی دیگر حرکت تلسکوپ شبیه سازی می شود. بالابرهای مفصلی تلسکوپی از تلفیق دو بالابر مفصلی و تلسکوپی ساخته می ‌شوند و دارای ویژگی های هر دو بالابر هستند. بنابراین قدرت مانور آنها بسیار زیاد است و نقاط کور کمتری دارند. همچنین در این نوع بالابر یک بازوی محرک نهایی به کار رفته که برای دسترسی به بیشتر سطوح در حرکت افقی می توان از آن استفاده کرد. این نوع بالابر ها شرایط نصب بر روی خودرو و استفاده به عنوان یدک در صنعت را دارند. بالابرهای صنعتی دارای ظرفیت ۲۰۰ کیلوگرم تا ۴۵۰ کیلوگرم هستند.

انواع بالابر صنعتی

سوالات متداول

1- بالابر صنعتی چه کاربردهایی دارد ؟

بالابر صنعتی در کارخانه ها و کارگاه های صنعتی، صنایع نفت،گاز و پتروشیمی، صنایع نظامی و دفاعی، فروشگاه های بزرگ و انبارهای نگهداری کالا و مواد اولیه، کار کردن در جاهای مرتفع، جابه جا کردن بار در خطوط تولید، انتقال و تخلیه بار در انبارها و کامیون ها، تعمیر و نگهداری ساختمان، چیدن میوه و ... مورد استفاده قرار می گیرد.

2- ابعاد بالابر صنعتی چقدر است ؟

ابعاد بالابر صنعتی به نوع بالابر، کارکرد آن و مقدار باری که باید حمل کند، بستگی دارد. در بیشتر موارد، بالابرهای صنعتی به صورت کفی ساخته می شوند و از نظر ابعاد بزرگتر از بالابرهای معمولی هستند. تکنسین هایی که در زمینه ساخت و نصب بالابر فعالیت می کنند، ابعاد آن را مشخص می کنند. این ابعاد با توجه به نوع کاربری، سفارش مشتری و اندازه های محل نصب تعیین می شوند. شرکت سازنده بالابر، ابتدا شرایط محل را بررسی و ابعاد محل نصب را اندازه گیری می کند. سپس با توجه به ابعاد و سفارش مشتری، اقدام به ساخت بالابر می کند. معمولا این عملیات، 20 روز کاری زمان می برد.

1000 کاراکتر باقیمانده است


تماس با واحد فروش

تهران، اتوبان آزادگان، احمدآباد مستوفی، بلوار ابوالقاسم، خیابان صنوبر سوم، خیابان سیزده آبان، پلاک 22و24